Knäskydd

Knäortoser kan fungera som ett komplement till träning. Forskning visar att ortoser kan ha en viss/moderat effekt på smärta vid knä- och fotledsartros. Det kan även förhindra vridningar och ge ett stöd och smärtlindring vid huggsmärtor eller vid instabilitet (vid artros oftast i riktning hjulbenthet). Knäortoser kan därför rekommenderas som ett komplement till träning, särskilt vid extra belastande aktiviteter eller vid besvär med instabilitet eller huggsmärtor.

Bauerfind GenuTrain

Detta är ofta förstahandsvalet vid artros och är ett av världens mest sålda knäskydd. Det är en så kallad Aktivortos för stabilisering och avlastning av knäleden. Det är formstickat och har en bra passform och hindrar svullnad utan att stasa. Kan fungera smärtlindrande vid ett flertal olika knäbesvär, bland annat vid artros.


Flera olika märken, prisklasser och funktioner av knäskydd, fotledsskydd mm hittar du hos Sportsmart.

Knästöd KS7

Ett enkelt och mycket tunt knäskydd som ger kompression för att förhindra svullnad vid tex artros och artrit.

Genu-Go

Formstickat knäskydd som lindrar smärta och ledinstabilitet vid tex artros. Har inbyggt stöd för in- och utsidan av knät, vilket är effektivt vid instabilitet.

Rehband knäortos vid korsbandsskada

Extra stabil knäortos med ledade skenor som ger optimal avlastning vid främre korsbandsskada. Kors på baksidan som förhindrar översträckning av knäleden. Kan med fördel användas vid mer krävande aktiviteter så som utförsåkning.

Rehband knäskydd med skenor

Stabiliserande knäskydd med sidoskenor som passar vid ligamentskador och/eller instabilt knä på grund av artros.